Anne Dankert

Voorzitter
* Mediacontacten * Contactpersoon Internationaal Secretariaat * Contactpersoon PvdA Europees Parlement

Motivatie: Na jaren in het Europees Parlement voor de PvdA-fractie te hebben gewerkt als politiek adviseur, zit niet alleen Europa in mijn bloed, maar ook de PvdA.
Van dichtbij heb ik gezien dat het verbinden van lokale zorgen met nationale en Europese problemen en dilemma’s essentieel is, zowel voor een goedwerkende Europese Unie, als voor een partij die iedereen kansen geeft en solidariteit uitdraagt. Vandaag de dag heeft de EU te maken met een aantal dilemma’s die om die solidariteit en kansen voor iedereen vraagt; juist daardoor ben ik zeer gemotiveerd om als voorzitter van de Landelijke Werkgroep Europa samen met bestuur en leden van de Werkgroep, leden van de Tweede Kamer en in het Europees Parlement die verbinding concreet te maken.
Op dit moment werk ik als beleidsmedewerker internationale aidsbestrijding bij Aids Fonds/STOP AIDS NOW

Bijeenkomst: Integratie in Europa

door Anne Dankert op 11 maart 2017

            De PvdA Werkgroep Europa heeft het voornemen om samen met de SPD op 16 en 17 juni een conferentie te houden over het regionale integratiebeleid in Nederland, Duitsland en BelgiĆ«. Wat kunnen we van elkaar leren, en wat zijn de verschillen per regio. Experts, burgemeesters en denktanks praten met

lees verder »