9 mei 2014, om 20:00, Homüschemühl, Nielerstrasse 240, Kleve-Keeken (Duitsland) | Homüschemühl, Nielerstrasse 240, Kleve-Keeken (Duitsland)

Europadag PvdA Nijmegen/Groesbeek en SPD Kleve en Kranenburg

SPD KLeve

Beste Partijgenoten

Er waait in delen van Europa een voelbaar gure nationalistische wind en er staat vanuit democratisch oogpunt momenteel veel op het spel. Op donderdag 22 mei a.s. kiezen de inwoners van Nederland hun vertegenwoordigers voor het Europees Parlement. Hoe gaat dit uitpakken? Zondag 25 mei a.s. zijn er in Nordrhein-Westfalen (NRW) verkiezingen voor: gemeenteraad, Kreistag én Europa. In Kleve wordt er op die dag ook nog de Integratieraad gekozen. In de Stadt Kleve is kans reëel aanwezig dat het CDU na 65 jaar, haar absolute meerderheid verliest. Hoewel velen het niet weten: 9 mei a.s. is het ook de . De besturen van de SPD-afdelingen Kleve en Kranenburg, de PvdA-afdelingen Nijmegen, Groesbeek/ Ubbergen/Millingen a.d. Rijn hebben besloten om vrijdag 9 mei een internationale en demonstratieve bijeenkomst te beleggen met als motto:

“VOOR EEN SOCIAAL EN TOLLERANT EUROPA”!!

De demonstratieve bijeenkomst vindt plaats pal op de Nederlands-Duitse grens tussen de oude grenspalen 650J en 650L bij Homüschemühl, Nielerstrasse 240, 47533 Kleve-Keeken.
Download  de routebeschrijving via http://homuschemuhl.nl/
De bijeenkomst vindt plaats van 18.00  tot 20.00 uur.
Sprekers zijn de kandidaten voor het Europees Parlement: Jens Geier (SPD) en Kati Piri (PvdA). We sluiten niet uit dat Jeroen Dijsselbloem (PvdA) en andere ‘grote’ Europeanen ook langs komen. Verder zijn er natuurlijk lokale en regionale politici uit Nederland en Duitsland aanwezig.

Een inhoudelijke en aantrekkelijk programma met heldere standpunten professionele interview(er)s, muziek eten en drinken.
Wij roepen u op een sterk internationaal signaal af te geven voor een sociaal en tolerant Europa en wij rekenen op uw aanwezigheid.
“Mensen die fit zijn roepen wij op met de fiets (16 km) naar Homüschemühl te komen”.

Met hartelijke Europese groet
namens de SPD- en PvdA-afdelingen
Willem van het Hekke
Secretaris Overleg Sociaal Democraten grensregio Nijmegen-Kleve

willemvanhethekke@gmail.com
Telefoon: 06 255 10 733

Kleve SPD Europa

Partijgenoten uit Kleve, Kranenburg, Ubbergen,
Groesbeek, Millingen a/d Rijn en Nijmegen