29 februari 2016, om 22:00, Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110, Rotterdam (naast Station Blaak) | Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110, Rotterdam (naast Station Blaak)

Uitnodiging: Politiek Café Turkije, Rotterdam

De politieke situatie en de relatie tot de EU

Op maandag 29 februari a.s. organiseert de FMS een politiek café over Turkije. In dit politieke café zullen verschillende sprekers met elkaar in debat gaan over de situatie in Turkije en haar relatie tot de Europese Unie.

Turkije anno 2016: een binnenlandse politiek die de samenleving tot op het bot verdeelt, de herverkiezing van president Erdogan, de vluchtelingencrisis, de strijd in het grensgebied met Syrië en hernieuwde onderhandelingen over een mogelijke toetreding tot de Europese Unie. Een land op de grens van twee continenten, dat in deze chaotische tijden een internationale sleutelrol vervult.

De avond zal gevuld zijn met twee paneldebatten, waarbij de eerste gaat over de interne situatie in Turkije en de tweede over de relatie tot de EU.
In het eerste debat zullen vertegenwoordigers van verschillende Turkse partijen in debat gaan. Sprekers zijn o.a. Arzu Ozalp (CHP) en Latif Tali (HDP) en een vertegenwoordiger van de AKP (nog niet bekent).

Sprekers in het in het tweede debat zijn o.a. Kati Piri, (Europarlementariër PvdA en rapporteur Turkije) en Froukje Santing (journaliste).

Naast het bespreken van politiek, is er ook ruimte voor Turkse cultuur in de vorm van muziek/cabaret en natuurlijk Turkse hapjes!

Aanmelden: voor dit Politieke Café is het noodzakelijk om je aan te melden! Het aantal plekken is beperkt, dus wees er snel bij.
Inschrijven kun je hier .

Graag tot maandag 29 februari!

Deze avond wordt georganiseerd door Foundation Max van der Stoel (FMS)