“Internet: toekomst en Privacy met Tweede Kamerlid Astrid Oosenbrug”.

 

Astridn

 

“De afgelopen jaren lijkt de veiligheid  op het internet steeds minder een vanzelf sprekendheid te worden. Er zijn tegenwoordig dagelijks berichten in de media over internet bankieren, storingen door hacking, phishing naar gegevens naar van account houders en het cyberpesten van kinderen die grote gevolgen heeft. Recentelijk is opnieuw het nieuws veelvuldig gevuld met overheidsdiensten, die alle gegevens kunnen inlezen van internet gebruikers. PRISM: communicatie van onder andere e-mail- en internet-verkeer dat wordt/werd gevolgd door de Amerikaanse geheime dienst( NSA) Bureau Nationale Veiligheid”.

Hoe zit het in Nederland en de Europese Unie? Wie bekijkt onze gegevens? Welke nationale en Europese regels zijn er? En is dit genoeg? Denk maar aan het verstrekken van data van Visa gebruikers en vliegtuigpassagiers die richting  de VS vliegen. Zijn dingen die op het WWW verschijnen nog veilig?

Dit en andere zaken telecom gerichte zaken willen wij met u en met het Tweede Kamerlid Astrid Oosenbrug bespreken op  donderdag 18 juli, 20.00 uur, op het Partijkantoor, Amsterdamsestraatweg 212, Utrecht.

Agenda:

19.30 uur: Deuren open.

20.00 uur: Opening door Europa werkgroepvoorzitter Pieter van der Hoeven.

20.05 uur: Huishoudelijke onderwerpen en mededelingen.

20.15 uur: Vergader voorzitter Gerard Oosterwijk stelt Kamerlid Astrid          Oosenbrug voor.

20.20 uur: Tweede Kamerlid Astrid Oosenbrug en haar visie op veiligheid en data uitwisseling.

20.40 uur: In gesprek en discussie.

21.30 uur: Concrete voorstellen.

21.45 uur: Afsluiting door vergader voorzitter Gerard Oosterwijk.

Wij hopen u allemaal te mogen begroeten op deze zeer actuele avond. In verband met met de verwachtte belangstelling vragen wij u te melden of u aanwezig bent via werkgroepeuropa@pvda.nl of 06 109 166 26.

 

“”Komt allen””!!