Door op 22 maart 2015

Bijeenkomst “De toekomst van de Eurozone: Van Schuldvraag naar Investeringsvraag?”

 

 

 

 

 

Op zaterdag 11 april organiseert de PvdA Landelijke Werkgroep Europa in samenwerking met de PvdA-Eurodelegatie een groot publieksdebat over de toekomst van de Eurozone. De bijeenkomst vindt plaats in het Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein 1, http://www.hetscheepvaartmuseum.nl/ in Amsterdam, waar na afloop de mogelijkheid wordt aangeboden om het museum te bezichtigen.

De  toekomst van de eurozone leek even verdwenen van de Europese politieke agenda, maar sinds de overwinning van Syriza in Griekenland staat dit thema weer met stip bovenaan. De roep voor schuldenverlichting in Griekenland zet het strikte begrotingsbeleid  van de EU onder druk. Hoe ziet de toekomst van de eurozone eruit? Zal de EU zich focussen schuldenproblematiek of het gebrek aan investeringen in de lidstaten? En hoeveel crisis kan het Europese eenwording aan?

Over deze en andere onderwerpen gaan we op zaterdag 11 april in debat met o.a. Paul Tang (PvdA Europarlementariër), Bas Jacobs (Professor Erasmus Universiteit), Agnes Jongerius (PvdA Europarlementariër), Nicolas Vrousalis (Filosoof, Universiteit Leiden), Roel Beetsma (Professor, Universiteit Amsterdam), Harald Benink (Professor, Tilburg University/lid Sustainable Finance Lab), Michele de Waard (journalist/publicist) en gespreksleider Wim Boonstra (hoofdeconoom Rabobank). Daarnaast zal tijdens de bijeenkomst ook ruim de gelegenheid zijn voor inbreng uit het publiek. U bent van harte welkom!

Er is maar een beperkt aantal plaatsen, dus meld je snel aan!
toekomstEU@pvda.nl

Datum: zaterdag 11 april 2015
Tijd: 12.00 – 16.30 uur. Inloop en registratie start om 11.30 uur.
Locatie: Het Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein 1, 1018 KK, Amsterdam

Aanmelden verplicht:
Om zicht te houden op het aantal aanmelddingen, verzoeken wij u aan te melden via toekomstEU@pvda.nl. Let op! Wanneer u slechts deels bij het programma kunt zijn (bijvoorbeeld vanwege de voertaal), geef dit dan aan bij uw aanmelding. Wij sturen u dan een bevestiging.

Programma:
11.30 – 12.00: Inloop en registratie
12.00 – 13.30: Economendebat
13.30 – 14.00: Pauze
14.00 – 15.30: Werkgelegenheidsdebat (voertaal Engels)
15.30 – 16.30: Mogelijkheid tour door het Scheepvaartmuseum