Door op 1 mei 2014

Geopolitiek en cultuur in Europa. Een gesprek met Frans Timmermans, 15 mei, Den Haag.

 

 

 

 

 

Locatie: Bar en Poppodium de Supermarkt, Grote Markt 25, Den Haag.
Datum: 15 mei.
Aanvang: 20.30 uur.

Meer dan twintig jaar na de Koude Oorlog en bijna zeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog leiden Europeanen een bestaan in vrede en veiligheid. De Europese Unie is een gemeenschap waarin de warde van democratie en verdraagzaamheid vanzelfsprekend is geworden voor veel mensen. Toch is er de laatste tijd veel gebeurd waardoor de rust is verstoord.

Oekraïne dreigt te worden verscheurd, het Kremlin probeert haar grip op de buurlanden te verstevigen en op het Maidan bivakkeren rechts-extremisten. Ook dichterbij huis zijn er zorgen over de opkomst van radicale en nationalistische groepen. Van de Gouden Dageraad in Griekenland en de Jobbik partij in Hongarije tot aan de Front National van Le Pen in Frankrijk en de Partij voor de Vrijheid in Nederland. Hoe relevant zijnde culturele, geopolitieke en maatschappelijke veranderingen in Europa voor de verkiezingen van 22 mei a.s. en wat betekenen ze voor de PvdA en hoe geeft Frans Timermans daar invulling aan in zijn functie als Minister van Buitenlandse Zaken van Nederland?

Frans Timmermans zal op deze avond praten over deze vragen. Ook is er ruimte de gelegenheid om vragen te stellen en de discussie aan te gaan met de minister. Wil je jouw kans vergroten dat jouw vraag aan bod komt? Stuur hem dan nu alvast een e-mail naar is@pvda.nl.