Door op 14 mei 2016

Kamerbreed over Grexit met Paul Tang, PvdA, Europees Parlement, Arnold Merkies, SP, Tweede Kamer en Wouter Koolmees, D66,Tweede Kamer

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 14 mei 2016 waren Europarlementariër Paul Tang (PvdA) en de Tweede Kamerleden Wouter Mees (D66) en Arnold Merkies (SP) te gast in Kamerbreed. Gastpresentator Bas van Werven sprak met hen over de noden van Griekenland en de eisen van Turkije.

Afgelopen zomer is een vertrek van Griekenland uit de eurozone ternauwernood afgewend.
Maar opnieuw zoemt het woord “Grexit” rond. Op 24 mei beslissen de landen binnen de eurozone of Griekenland opnieuw geld krijgt uit het afgesproken hulppakket en of er schuldenverlichting mogelijk is.

Vinden de financiële woordvoerders Wouter Koolmees (D66) en Arnold Merkies (SP), dat de Grieken voldoende vorderingen maken? Houden zij een Grexit voor mogelijk?
En hoe komt Griekenland uit de negatieve spiraal van bezuiniging op bezuiniging?

De Turkse president Erdogan vindt dat de Europese Unie haast moet maken met het visumreizen voor Turken.
Anders dreigt hij de vluchtelingendeal met de Europese Unie op te blazen. Het Europees Parlement nam een voorstel over visumvrij reizen deze week niet in behandeling, omdat de Turken nog niet alle 72 eisen voldoen.
Hoe hard vindt Paul Tang (PvdA) dat de EU het spel moet spelen?
Moet de EU zich soepeler opstellen nu er door de vluchtelingendeal met Turkije nog maar heel weinig Syriërs naar Nederland komen?

Kamerbreed terugluisteren