Door Jan-Kees Koning op 10 april 2019

PvdA Gewest Gelderland start Europese verkiezingscampagne in Nijmegen

 

 

 

 

 

 

De verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn pas nét achter de rug. Toch gaan we direct opnieuw aan de slag! Op 23 mei zijn immers de Europese verkiezingen. Meer dan ooit zijn deze van belang. In heel Europa zien we dat populistische partijen aan terrein winnen. Daar zullen wij – de PvdA – een hoorbaar geluid tegenover moeten stellen. In het kielzog van Frans Timmermans, Agnes Jongerius, Paul Tang en Kati Piri moeten we keihard campagne gaan voeren! Om ervoor te zorgen dat iedereen goed geïnformeerd; en vol enthousiasme de straat op kan, heeft de PvdA-Nijmegen, twee activiteiten in het vooruitzicht. Natuurlijk zijn ook leden die niet uit Nijmegen komen van harte welkom!

De PvdA in Europa – Agnes Jongerius

Niemand minder dan Agnes Jongerius komt op maandag 15 april naar Nijmegen. Zij zal met ons in gesprek gaan over verschillende thema’s.
Wat heeft de PvdA de afgelopen jaren in Europa gedaan, wat wil de PvdA de komende jaren bereiken?
Wat gaan wij doen op belangrijke thema’s als oneerlijke concurrentie op de arbeidsmarkt, belastingen voor multinationals, duurzaamheid en vluchtelingenopvang? Op al deze thema’s gaan we mel elkaar, en met Agnes \Jongerius in gesprek.
Wat: de PvdA in Europa
Waar: Thiemeloods (Leemptestraat 34, 6512 EN, Nijmegen
Wanneer: maandag 15 april om 19.00 uur

Campagne Kick-off – Paul Tang

Het officiële startschot voor de campagne vindt plaats op vrijdag 3 mei. Paul Tang haalt de trekker over.
Onder diens bevlogen leiding luiden we de campagneperiode in. Het belooft vooral een gezellige avond te worden, waarop het belang van de EU, de PvdA en een goede campagne centraal staat. Op deze avond hebben we voor iedereen flyers en posters, zodat de hele stad Nijmegen kan zien dat wij staan voor een zeker, en een sterk Europa.
Wat: Campagne Kick-off
Waar: Café Samson (Houtstraat 4, 6511 JN, Nijmegen)
Wanneer: woensdag 3 mei, inloop om 19.00; start 19.30 uur
DOE MEE!!

Tot slot: een campagne organiseren doe je niet alleen. De afdeling Nijmegen is met het voorbereidende werk bezig, en kan daar zeker nog wat hulp bij gebruiken! Wil jij de campagne mee organiseren en zorgen dat de PvdA op de kaart komt? Stuur dan een e-mail naar [email protected]

Met vriendelijke groeten,
Jop Tangelder,
Voorzitter PvdA Nijmegen

Jan-Kees Koning

Jan-Kees Koning

Motivatie: Europa staat elke dag in het wereldnieuws. Als “nieuwsjunk” volg ik dit nieuws. Ik wil een bijdrage leveren aan de discussie over de toekomst van de Europese Unie. De PvdA-leden in het Europees Parlement: Paul Tang, Agnes Jongerius en Kati Piri, en de woordvoerder Europa in de Tweede Kamer, Lodewijk Asscher ondersteunen en stimuleren voor een

Meer over Jan-Kees Koning