Door op 11 mei 2014

Radioverslag NTR Dichtbij Nederland van de bijeenkomst PvdA Europawerkgroep en PvdA Arnhem.

PvdA Europavlag

 

Op 7 mei jl. organiseerden de Landelijke Werkgroep Europa in samenwerking met de PvdA Arnhem een discussie over de situatie waarin Europa zich bevindt en hoe om te gaan met het vraagstuk dat Europa is.

Deelnemers waren: Mathieu Segers, Universiteit Utrecht, Siebo Janssen van het wetenschappelijk Bureau van de SPD in Duitsland, Nejra Kalkan werkzaam bij het Europees Parlement en Martien Louwers, fractievoorzitter van de PvdA Arnhem.

Mathieu Segers is universitair docent. Hij schreef “Reis naar het continent” over de naoorlogse Nederlandse stellingname tegenover Europa  en “Waagstuk Europa” over de huidige situatie van Europa vanuit historisch perspectief. Winnaar van de “Prinsjesboekenprijs” voor het beste politieke boek van het jaar 2014.
Siebo Janssen is lid van de PvdA Werkgroep Europa en verbonden aan de Friedrich-Ebert-Stiftung als onderzoeker en docent voor de politieke systemen van de Benelux, de EU, de VS en Cyprus.
Nejra Kalkan: kandidaat voor het Europees Parlement voor de PvdA
Martien Louwers is sinds 2006 gemeenteraadslid voor de PvdA in Arnhem. Sinds 2010 is zij fractievoorzitter. Ze studeerde European Politics in Lund, Zweden.

Verslaggever van het radioprogramma Nederland dichterbij www.dichterbijnederland.nl Jan Willem Oomen was erbij en discussieerde mee.

Luister het radioprogramma via onderstaande link