Door Ian Cummins op 21 november 2015

Vluchtelingencrisis Europa, Denk en Doe mee

 

 

 

 

 

 

Op 16 oktober jl. heeft er bijeenkomst plaatsgevonden met Kati Piri (EP) en Kirsten Meijer (IS), in Utrecht over de huidige stand van de Europese vluchtelingencrisis.

  • Wat is er aan de hand?
  • Welke afspraken zijn er echt gemaakt?
  • Kan iedereen zich er aan houden?
  • Is er genoeg plek in Nederland en de omliggende landen?

Deze bijeenkomst krijgt ongetwijfeld een vervolg.

Om na te denken over de gestelde inhoud zal het landelijk bestuur elke week twee vragen zetten op de PvdA-Europa website.
Deze zijn aan bod gekomen op de avond zelf.
Heeft u er andere kijk op?

Reageer dan via een reactie op deze website.

 Populisme en sluiting van de buitengrenzen

5. Er is een duidelijke groei van de populisten, zoals Le Pen in Frankrijk of Wilders in eigen land. Het simpele antwoord van de populisten op de vluchtencrisis is het sluiten van de nationale grenzen tegen het Schengenverdrag in. Heeft Paul Scheffers gelijk dat niet de binnenlandse grenzen, maar juist de buitengrenzen van de EU het probleem zijn?

Gezamenlijk Europees asielbeleid

6. Binnen Europa wil men meer samenwerking en efficiënte procedures, zoals het inrichten van hotspots aan de buitengrenzen van de EU (Italië, Griekenland, Hongarije) om de vluchtelingen te registreren en daar hun asielaanvraag te beoordelen. Moeten we die kant op?

“”Denk mee en doe mee””!!

Ian Cummins

Ian Cummins

Motivatie: Wat is Europa eigenlijk? Een vraag die mij dagelijks zal blijven bezig houden, vanuit mijn werk en vanuit mijn Europese achtergrond. Als secretaris zal ik mij blijven inzetten voor een goed lopende werkgroep, die een krachtig bestuur kan ondersteunen. Leden kunnen altijd hier terecht met vragen, opmerkingen en suggesties. Linkedin Ian Cummins Ian houdt

Meer over Ian Cummins