Door Ian Cummins op 14 november 2015

Vluchtelingencrisis in Europa, Denk en Doe mee

 

 

 

 

 

 

Op 16 oktober jl. heeft er bijeenkomst plaatsgevonden met Kati Piri (EP) en Kirsten Meijer (IS), in Utrecht over de huidige stand van de Europese vluchtelingencrisis.

  • Wat is er aan de hand?
  • Welke afspraken zijn er echt gemaakt?
  • Kan iedereen zich er aan houden?
  • Is er genoeg plek in Nederland en de omliggende landen?

Deze bijeenkomst krijgt ongetwijfeld een vervolg.

Om na te denken over de gestelde inhoud zal het landelijk bestuur elke week twee vragen zetten op de PvdA-Europa website.
Deze zijn aan bod gekomen op de avond zelf.
Heeft u er andere kijk op?

Reageer dan via een reactie op deze website.

Vluchtelingen en economische migranten

3. Premier Órban betitelde de vluchtelingen die in Hongarije waren aangekomen, maar verder wilden reizen naar Duitsland en Zweden “gelukszoekers”. Worden vluchtelingen die in een veilig EU-lidstaat zijn aangekomen, maar willen doorreizen naar een naar een rijker land, economische migranten?
Zo ja, hoe moeten we hiermee omgaan?

4.Hoe kunnen we een herverdelingssysteem/quota handhaven zonder Schengen op te zeggen?
Bijvoorbeeld: gaan we vluchtelingen die in Hongarije of Slowakije gevestigd worden dwingen daar te blijven en zo ja, hoe dan?

“”Denk mee en doe mee””!!

Ian Cummins

Ian Cummins

Motivatie: Wat is Europa eigenlijk? Een vraag die mij dagelijks zal blijven bezig houden, vanuit mijn werk en vanuit mijn Europese achtergrond. Als secretaris zal ik mij blijven inzetten voor een goed lopende werkgroep, die een krachtig bestuur kan ondersteunen. Leden kunnen altijd hier terecht met vragen, opmerkingen en suggesties. Linkedin Ian Cummins Ian houdt

Meer over Ian Cummins